Viktminskning för ett sundare liv

Börja gå ner i vikt med rätt kost och träning redan idag!

Det är aldrig för sent att förändra ditt liv!

 

Viktminskning eller att komma i bättre form är något som de flesta av oss åtminstone någon gång har gått omkring och drömt om. Viktminskning och hälsosam livsstil är ett av de största samtalsämnen i det vardagliga livet samt i medier. Information om hur man går ner i vikt och kommer i bättre form är oändlig och nya metoder tillkommer kontinuerligt i form av olika dieter och träningsformer.

Ibland kan hela konceptet viktminskning kännas både förvirrande och svårt på grund av så väl motsägelsefulla budskap samt hundratals tillvägagångssätt. Vi på vill hjälpa dig att hitta rätt metod, som fungerar just för dig, och finns här för att vägleda dig genom djungeln av viktminskningsmetoder.

Viktminskning är egentligen inte så svårt som man ibland kan tro. Ser man till enbart fakta om hur man går ner i vikt så är det så simpelt som att man helt enkelt konsumerar mindre kalorier än vad man gör av med. Jätte enkelt kan man tycka men det är givetvis många andra faktorer som även spelar sin roll och då pratar jag i första hand om motivation och en långsiktig plan.

 

 

Med stark motivation kommer man långt!

 

För att lyckas med en önskad viktminskning och sedan bi behålla drömvikten krävs en stark motivation. Själva viktminskningen i sig brukar de flesta lyckas med, åtminstone delvis, men den svåra biten kommer att sedan hålla vikten och undvika att falla tillbaka i sina gamla vanor.

Med en stark motivation som räcker hela vägen med att lyckas att förändra livsstilen för resten av livet är det mest väsentliga för att hålla bort de oönskade kilona för alltid.

Fysiskt sett kan man säga att viktminskning består av två viktiga delar det vill säga kosten och träningen. För att gå ner i vikt är det viktigt att äta en sund och balanserad kost.

Dagsintaget av kalorier skall hållas mindre än vad man gör av med för att man skall gå ner i vikt. Viktigt är dock att man får i sig en tillräcklig kalorimängd, eftersom kroppen snabbt ställer in sig på svältmode om kaloriintaget är för lågt.

Här på Day 2 Day kan du hitta riktlinjer för ett ungefärligt och sunt kaloriintag som passar din kropp för en stabil viktminskning.

Viktnedgång med regelbunden träning

 

Den andra viktiga delen då man vill minska i vikt är träning. Det är givetvis möjligt att gå ner i vikt utan träning men genom att kombinera en sund kost och träning kommer att ge dig fantastiska resultat. Att förbränna mer kalorier än vad man får i sig är den enklaste ekvationen för en sund och bra viktminskning och för att bygga upp en stark kropp.

Både konditionsträning och styrketräning har mycket positiva effekter på kroppen och hjälper till med viktminskningen rejält. De bästa resultaten får man om man delar upp sin träning med pulshöjande konditionsträning och bygger upp starka muskler med hjälp av styrketräning. Det finns många klasser som idag är en kombination av såväl styrka och kondition, exempelvis Crossfit har exploderat i popularitet de senaste åren.

Styrketräning ger större muskelmassa vilket leder till att kroppen behöver göra av med fler kalorier och ger kroppen en bättre ämnesomsättning. Samma gäller konditionsträning i alla former, förbränningen av kalorier ökar och ger bättre syreupptagning och en hel del andra positiva effekter.

Styrketräning i kombination med pulshöjande konditionsträning ger fantastiska resultat för midjemåttet!

Hitta träningsformer och kost som du trivs med!

 

Träning i alla former är ett fantastiskt redskap för en effektiv viktminskning och ett optimalt välmående.Som redan tidigare nämndes finns det tusentals dieter, träningsformer och metoder som man kan ta hjälp av då man vill gå ner i vikt. Kortsiktiga extremdieter är aldrig ett bra val eftersom det innebär bara en quickfix som inte är hållbar i längden. Faktum är att den här formen av viktminskning kan påverka dig mer negativt än positivt.

Det viktigaste då du vill gå ner i vikt och komma i form är att du hittar kosten, träningsformen eller metoderna och redskapen som passar just dig för att nå ditt mål och stanna kvar där. För ett långsiktigt resultat krävs att man skapar en ny livsstil och då behöver man hitta en bra balans med träning och kostplan som man kan tänka sig att följa resten av sitt liv.

Vi på Day 2 Day ger dig ett så stort utbud av alla dessa som möjligt och hoppas på att du hittar det konceptet som skräddarsytt för just dina behov och önskemål och som du kommer att trivas med.