Träningsresor - för mer energi under semestern

Ett fantastiskt sett att kombinera nytta med nöje!

 

Träningsresor blir allt populärare

Hälsa och välbefinnande står allt mer i fokus och i dags läget så vill känns det viktigt att hålla formen alla veckor om året. På grund av detta så har det blivit allt mer populärt med olika typer av träningsresor.

Det kan betyda att man åker med en arrangerad resa som en till två veckor för att kombinera strandsemester med träning eller så kan det även betyda att man bokar en semestervecka eller två på en hotellanläggning som är helt anpassat för träning och nyttig kost.

Den här typen av hotell blir allt vanligare men än så länge så finns det bara ett fåtal i Europa. Dessa hotell har använts huvudsakligen av olika typer av landslag och professionella idrottsmän tidigare för träning inför olika sportevenemang samt tävlingar men har kommit att bli populära även för träningsintresserade individer för träningsresor.

Många väljer helt enkelt den här typen av resa för att ladda batterierna på ett lite annorlunda sätt en det traditionella sättet och finner styrka och lugn med att utöva olika träningsformer, äta nyttigt och hålla formen eller bygga upp en även bättre form med hjälp av semester med fokus på träning.

Fördelen med en färdigt paketerad träningsresa är att man själv inte behöver stå för planerandet vare sig för själva resan eller träningsschemat. Det kan även vara väldigt kul att åka i en större grupp med likasinnade människor med samma intresse. På det här viset kan man lära känna nya människor och få nya träningsvänner.

Träningsresa

Hur bokar man en träningsresa?

 

Som tidigare nämndes så finns det två olika sätt att delta i en träningsresa som innebär att man antingen åker på en arrangerad träningsresa med en grupp som vanligtvis anordnas av olika samfund. Dessa resor brukar i allmänhet hållas bara en gång i året av de olika aktörerna så det gäller att hitta dessa i olika mediekanaler.

Problemet med den här typen av träningsresor är att de anordnas enbart under specifika datum så det finns inget utrymme för flexibilitet, man är helt enkelt tvungen att åka precis under den veckan eller veckorna som träningsresan är arrangerad till och givetvis även exakt till den specifika destinationen som har valts.

 

Boka själv och skräddarsy din egen träningsresa

 

Det andra sättet att boka en träningsresa är att man själv står för all planering och letar upp ett av de bästa träningshotellen för att sedan ta del av det stora utbudet av träningsformer som hotellet erbjuder. Den här typen av träningsresa blir mer flexibel och du kan välja själv vilka datum du vill åka, hur länge du vill stanna samt skräddarsy ditt eget träningsschema under semestern. Boka antingen en charter eller flyg och hotell var för sig.

Träningshotellen har alla redskap och faciliteter som du bara kan tänka dig. Varje dag anordnas klasser av olika typer, vandringar, utflykter och du kan även boka en PT om du känner för det. Tanken med den här typen av träningshotell är att man skall ha möjlighet att utöva alla typer av träningsformer från tidig morgon till sen kväll och därmed har man möjlighet att träna så mycket man vill och med så stor variation som möjligt.

Restaurangerna på hotell som är anpassade för träning brukar även följa det hälsomedvetna konceptet och det finns alltid tillgång till välbalanserad och nyttig kost. Att åka på träningsresa rekommenderas varmt för dig som vill njuta av sol och träning samtidigt och komma tillbaka från semestern i bättre form än när du åkte!

Att boka träningsresan själv ger mer flexibilitet och möjligheten att skräddarsy ditt eget träningschema, välja aktiviteter och träningsformer samt bestämma balansen mellan träning och stand!

Var hittar man bra träningshotell?

 

 

De flesta riktigt stora hotellanläggningarna i Europa som är specialiserade på träning ligger i Spanien på Kanarieöarna. Här hittar man olika typer av träningsanpassade hotell som man kan boka såväl som charterpaket som bokning av hotell och flygresa separat.

Playitas Resort som ligger på Fuerteventura, Kanarieöarna är en fullständig träningsanläggning som erbjuder det mesta man kan tänka sig. Club La Santa på Lanzarote är en annan populär hotellanläggning på Kanarieöarna som är perfekt anpassad för träningsresor.

Det finns även hotellanläggningar på de andra Kanarieöarna som är välanpassade för träningsreor men dessa två är utan tvekan de populäraste.

I Paphos som ligger på västra sidan av Cypern ligger träningshotellet, Luis Pathenon Beach, som är ett populärt All-inklusive hotell med flera pooler, en mängd sportaktiviteter, klasser och underhållning.

Hotellet är perfekt simning med dess stora pooler samt närheten till Geroskipou sports centre som ligger bara ett stenkast från hotellet. Paphos har även Cyperns bästa golfbanor så vill man kombinera träningsresan med en golfrunda så går det alldeles utmärkt.

Känner man för att åka på en längre träningsresa som ligger utanför Europa så rekommenderas att åka till antingen Malaysia eller Thailand och Phuket där man finner Thanyapura som är Sydostasiens största sporthotell, med faciliteter i värdsklass. Här finns allt man kan vilja ha för en aktiv semester i tropisk miljö.

Tänk på växlingskurserna innan du reser

Kolla upp dagliga valutakurser för att kunna växla till dig förmånligaste växelkursen innan du reser iväg. På detta sätt kan du spara hundratals om inte tusentals kronor beroende på din resebudget. Oftast är det mest lönsammaste att göra uttag med ditt svenska bankkort än att växla kontanter på plats.

Vi rekommenderar dock starkt att du har en viss del av din resebudget i kontanter eftersom det händer ibland att kortterminaler inte fungerar och man vill inte hamna i en situation på semestern där man tex inte kan betala restaurangnotan pga strulande kortbetalningar.