Zumba

 

Dansa dig i form med endorfinhöjande Zumba

Zumba eller Zumba Fitness är träningsformen som har växt till sig explosivaktigt i popularitet de senaste åren i Sverige. Zumba är en fartfylld dansbaserad gruppträningsform som utgörs av enkla danskoreografier till härliga rytmer av exempelvis salsa, merengue, samba och disco med flera.

Zumba dansas huvudsakligen till rytmerna av härlig latinamerikansk musik men har även inslag av andra internationella hitlåtar. Zumbans enkla grundsteg och koreografi gör det möjligt för vem som helst att haka på trenden även om man kanske inte anser sig själv vara den bästa dansaren. Man kan även oftast välja mellan zumba klasser för nybörjare eller mer avancerade klasser beroende på gym.

Framgångssagan, Zumba, grundar sig högt troligt på att dansklassen är så oerhört kul att man knappt ens tänker på att man tränar då man förlorar sig i de latinska rytmerna och dansstegen. Zumba Fitness är en effektiv konditions- och intervallträningsform som förbränner upp till 600 kalorier i timmen om man hänger med i koreografin optimalt.

 

Exempel video på Zumba

Zumba – ett starkt varumärke

Zumba har blivit ett känt varumärke och idag hittar man en mängd Zumba produkter i form av Zumbakläder, Zumbaskor och Zumba instruktionsvideon för hemmabruk. Det anordnas även stora Zumba event där upp till tusentals Zumbadansare samlas och dansar i festliga lokaler till koreografier av kända Zumbainstruktörer.

Gillar du Zumba så kanske du även faller för en annan populär dansbaserad träningsform som går under namnet Sh´Bam. Önskar dig många härliga dansupplevelser!