Yoga

 

Yoga är en utomordentlig träningsform för både kropp och själ. Din kropp blir smidigare, du blir lugnare och minskar stressen, och får en bättre kroppsmedvetenhet. Genom att regelbundet praktisera yoga, kommer du att förena kropp och psyke och finna en naturlig balans till det andliga.

Yoga, hälsa och träning går hand i hand och kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Man kombinerar styrka, avslappning i fysiska rörelser. Det är en lättillgänglig form av träning som handlar om att hitta bättre förhållningssätt till sig själv och sin omgivning.

Man använder sig av olika kroppsställningar (asanas) för att öka smidighet och styrka. Olika andningsövningar används för att förbättra syretillförseln.

Yogan har en 5000-årig vetenskap bakom sig, och den existerar i mängder av olika former. Men alla har den traditionella yogan från Hinduismen och Indien som ursprung. Det finns mycket att lära om yoga, och det finns ett stort utbud av böcker, skivor, och youtube-klipp där man kan lära sig mer om denna andliga träningsform.

 

Exempel video på Yoga för nybörjare

Det finns många fördelar med Yoga

 

Fördelen med yoga är att när du väl lärt dig tekniken, så kan du utöva den vart som helst. Hemma i vardagsrummet med dämpad belysning och levande ljus, eller på stranden en skön sommardag. Möjligheterna är oändliga.

Du kan själv välja hur mycket tid du vill lägga på yogan. Ibland kan det räcka med 15 minuter, för att få en paus i studierna, arbetet eller vardagssysslorna. Det viktigaste är att träna regelbundet, så hellre en kvart om dagen än en timme i veckan.

Det finns många former av yoga. Bikram, Hatha, Kundalini, Power yoga och Astanga är bara några exempel på de olika former som finns att välja bland. Eftersom det finns så många olika typer av yoga, så finns det något för alla, oavsett om man vill börja träna för att gå ner i vikt, eller som en form av rehabilitering, eller för att bli smidigare.

Det finns mycket att lära om yoga, och det finns ett stort utbud av böcker, skivor, och youtube-klipp där man kan lära sig mer om denna andliga träningsform.