Poweryoga

 

Maximal kraft med Poweryoga

Yogan är känd för att utmana med övningar som stärker och ger en smidig och flexibel kropp. Poweryogan har många av de kvalitéer som man kan se i andra former av yoga men här är det kraften som står i centrum. Liksom namnet antyder så är Poweryoga kraftfullt och svettigt och något som passar väldigt väl för den som gillar träning som känns.

Den här yogaformen anses ha tillkommit som en förlängning av Ashtangyogan som också är mycket fysiskt krävande. Den som vill testa yoga för första gången kan tjäna på att testa Poweryogan som kan vara tuff att utföra men som ändå ger en enklare ingång till yogaträning.

Målet med träningen

Med Poweryogan så kommer du att jobba med olika områden som tillsammans påverkar din vardag på ett mycket positivt sätt. Det handlar om att förbättra sin styrka, sin flexibilitet, balans, smidighet och att lära sig kontrollera andningen på rätt sätt. Det här är något man jobbar med under varje Poweryogapass genom olika moment där man får fysisk och mental guidning av en tränare som är expert på träningsformen.

Det kan ta tid innan man klarar av alla momenten utan att tycka att det känns jobbigt, men många upplever ganska snart en förändring både under och efter yogan. Man lär sig helt enkelt att bli av med stressen och pressen som numera tycks vara en naturlig del av de flestas vardag.

Bör du välja Poweryogan?

Om du vill träna lite hårdare, få ordning på din kropp och samtidigt jobba mentalt med din inställning och attityd så är Poweryoga helt rätt för dig. Den kommer att ge dig bättre medvetenhet om din kropp, lära dig fokus och koncentration och även öka din smidighet och balans.

Därmed så kan man se Poweryogan som ett mycket gott komplement till andra träningsformer eller som en fristående aktivitet som du utför någon gång i veckan. Tänk på att börja på rätt nivå. Alla former av yoga kräver kunskap och träning. Därför kan du inte hoppa på en avancerad kurs och tro att du kommer att hänga med bara för att du är vältränad. Det är mycket bättre att börja från grunden och ta det hela i din egen takt för att verkligen få ut mesta möjliga av Poweryogan.

Exempel video på Poweryoga