Ashtanga yoga

 

Lugnt sinne med Ashtanga yoga

 

All form av yoga går ut på att få ett lugnt sinne genom en rad olika fysiska och mentala övningar. Den som har testat yoga och som tyckte att det var för segt bör se närmre på Ashtanga yoga som är en mycket dynamisk form som passar väl för idrottsmän och den som vill röra på sig på ett mer fartfyllt sätt.

Den här yogavarianten kan upplevas som lite svår i början och handlar mycket om att ta sig förbi de hinder som man upplever med rätt andningsteknik och mental teknik.

 

En starkare kropp

 

Med yoga så stärker man sin kropp. I och med att Ashtanga yogan är mer dynamisk och intensiv så passar den väl för den som redan jobbar med sin kropp och med sina muskelgrupper.

Det här betyder inte att du måste vara smidig som ett gummiband för att klara av det hela. Tanken är ju att du utefter din nivå ska förbättra styrkan och smidigheten. Dessutom så kommer du att få stor hjälp att lyckas med detta genom speciell andningsteknik som kommer att förbättra dina resultat och även hur du mår under och efter träningspasset.

 

Exempel video på Ashtanga yoga

Mental och fysisk förändring

 

Med Ashtanga yogan så kommer du att ta kontrollen över din kropp och dina sinnen. Här ökas koncentrationen och du inser var du brister. Det här kan stundtals vara frustrerande. Man dyker på ett hinder och inser att detta är irriterande. Det finns till och med som blir arga då det inte går. Detta är en naturlig del av Ashtanga yoga och träningen lägger stor fokus vid att märka reaktioner för att kunna jobba med dem.

Den som har problem i vardagen med irritation och vrede kommer nämligen att kunna göra något åt detta med hjälp av Ashtanga yogans verktyg. Detta är inget som händer över en natt men många ser en mental förändring i takt med att kroppen klarar av mer av yogaövningarna.

Ashtangayogan passar väl för nybörjare såväl som för professionella idrottare. Är man nybörjare så ska man dock se till att komma till nybörjarlektioner så att man inte tappar sugen för att det känns för svårt. Med yoga så tar man det steg för steg och man låter kropp och sinne utmanas för att utveckla flexibilitet och fokus på ett mycket användbart sätt.