Kosttillskott är ett fantastiskt hjälpmedel för att bygga upp en stark och sund kropp

Hitta kosttillskott som passar din nya livsstil

Träna med kosttillskott för snabbare resultat

Kostillskottens vara eller inte vara har diskuterats häftigt i Sverige, men det tycks vara så att allt fler inser att tillskotten kan vara väldigt bra då man vill stärka kroppen med träning. Det är ju förstås så att man med daglig träning kommer att slita på kroppen och om man inte vill ägna timmar åt att äta rätt mat för att återhämta sig så kan kosttillskott vara den enklaste vägen.

Med hjälp av kosttillskott får kroppen alla viktiga näringsämnen,vitaminer och mineraler och tillsammans med en välbalanserad kost kan man nå resultat snabbare. Periodvis kanske man väljer att följa någon form av diet med syftet, viktminskning eller muskeluppbyggnad och det kan leda till att man kanske inte får en tillräckligt mångsidig kost och då kan kosttillskott och vitaminer verkligen vara till stor hjälp.

Man ska dock vara noga införstådd med att detta inte är droger. Det är enbart den som verkligen har behov av tillskotten och som använder dem på rätt sätt som kommer att se några resultat av detta. Så det handlar inte om att ta en tablett och på så vis få större muskler. Med hjälp av olika typer av kosttillskott kan man uppnå olika syften som exempelvis bygga muskelmassa, gå ner i vikt eller helt enkelt få mer energi för effektivare träning och vardag.

kosttillskott
Hälsosam smoothie

Vanlig kost eller kosttillskott?

 

Kosttillskotten som du säkert känner igen erbjuder proteiner och kolhydrater i mer eller mindre koncentrerad form. Egentligen så kan man ju avsluta sin träning med en banan men för många så känns det fräschare och enklare att dricka en shake där man vet att allt det som verkligen behövs ingår.

Har man tid att planera och laga mat så att det alltid finns gott om kyckling, ägg och annat proteinrikt redo så kan man givetvis klara sig utan tillskotten. Nu är det dock så att de allra flesta är mycket upptagna och för att man ska få tid med träningen så får man minska ner tiden för annat som att förbereda verklig mat.

Med kosttillskott så har man ju det som behövs redo på någon minut, och man måste inte förbereda och packa mat i förväg. I gymmiljö så är det alltid enklare att använda sig av tillskotten, hellre än att dra omkring med en massa verklig mat i väskan.

Viktigt att komma ihåg är att kosttillskott aldrig skall ersätta vanlig kost helt utan det skall användas i kombination med en näringsrikt och sund kost precis som namnet säger.

Fördelarna med kosttillskott är att man kan enkelt och snabbt få en tillförsel av specifika näringskällor som exempelvis protein för snabbare uppbyggnad av muskelmassa eller snabba kolhydrater för snabbare återhämtning efter träningspassen.

Hitta kosttillskotten som kommer att maxa din träning

Kosttillskott före och efter träning

 

Det finns lite olika former av tillskott som man använder på olika sätt. Man kan till exempel ta kosttillskott innan träning för att förbättra resultaten. Det här kan handla om pulver som ska tas cirka en halvtimme innan man drar igång sin träning. De tillskott man tar innan träningen kan ha en så pass långvarig effekt att de stimulerar snabbare återhämtning efter träningen.

Efter träningen så kan man ta ett snabbt protein och vitamin-C och magnesium som ger kroppen ett bättre immunförsvar och som motverkar inflammationseffekt i kroppen. Det är mycket viktigt att man håller sig till rätt mängder i förhållande till den egna fysiken och till den typ av träning som man sysslar med.

Vilken typ av kosttillskott man skall välj beror på vilken nivå man ligger i med sin träning, är det frågan om högintensiv träning flera gånger i veckan eller lågintensiv träning bara någon gå nu som då? Vad är syftet, viktminskning eller att öka i vikt med större muskelmassa? Alla dessa faktorer spelar stor roll för vilken typ av kosttillskott man får bästa resultatet med. Gäller det till exempel sporadisk lågintensiv träning så kanske kosttillskott inte är något man behöver syssla med, då vanlig kost troligtvis kan ge samma resultat och blir även mycket billigare.

Innan man väljer vilken typ av kosttillskott man skall köpa är det viktigt att klargöra för syftet med tillskotten för att uppnå det bästa resultat!